Διαφθορά και ζητήματα Δικαιοσύνης στο ‘μενού’ της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές

Διαφθορά και ζητήματα Δικαιοσύνης στο ‘μενού’ της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές
Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόϊκα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Τρίτη 28 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και ζητήματα που άπτονται της Δικαιοσύνης στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς την Δευτέρα. Η αναβολή της συνάντησης του Σαββάτου και η διάψευση ότι τέθηκε θέμα προαπαιτούμενων μέτρων

Τα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και ζητήματα που άπτονται της δικαιοσύνης, θα τεθούν αύριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Τα θέματα αυτά, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Με βάση τον προγραμματισμό, την Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ, η συζήτηση του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή, καθώς και τα «κόκκινα δάνεια», η διαχείριση των οποίων συνδέεται άμεσα και με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Το Σάββατο, η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ, αναβλήθηκε, χωρίς επισήμως να δοθεί κάποια εξήγηση.

Την Παρασκευή, στον χώρο διαμονής των θεσμών μετέβησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και στη εξάωρη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τους στόχους για τα δημοσιονομικά μεγέθη, καθώς και τις ελληνικές προτάσεις για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Αντίθετα, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα προαπαιτούμενων μέτρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στη συνάντηση “υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα,ενώ η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα