Διαπραγματευτικό θρίλερ. Ο Μοσκοβισί απέρριψε την ελληνική αντιπρόταση

Διαπραγματευτικό θρίλερ. Ο Μοσκοβισί απέρριψε την ελληνική αντιπρόταση

Η Κομισιόν απορρίπτει την αντιπρόταση που υπέβαλε τη Δευτέρα στους δανειστές η ελληνική κυβέρνηση. Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα. Μαξίμου: "Δεν ενημερωθήκαμε από τον Πιερ Μοσκοβισί"

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικά θέματα Πιέρ Μοσκοβισί, ξεκαθάρισε στην ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ότι η τελευταία αντιπρόταση που υπέβαλε η κυβέρνηση στους δανειστές της και απεστάλη και στον ίδιο, δεν είναι ικανοποιητική και πρέπει, να εξεταστεί ξανά, εάν η Αθήνα θέλει να έχει πρόσβαση στα 7.2 δισ. ευρώ που χρειάζεται για την αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Την είδηση μεταδίδει από τις Βρυξέλλες για τους Financial Times ο Peter Spiegel, αναφέροντας τις σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, ο Πιέρ Μοσκοβισί ενημέρωσε την Αθήνα, ότι το ελληνικό σχέδιο δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τις μεταξύ των Γιούνκερ και Τσίπρα συνεννοήσεις, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, "το μπαλάκι είναι ξεκάθαρα στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης" και πως ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Υπενθυμίζεται, ότι οι προτάσεις της Ελλάδας έχουν χωριστεί σε δύο κείμενα, με το πρώτο μέρος να αφορά το δημοσιονομικό σκέλος και το δεύτερο, το ελληνικό σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους.

Μαξίμου: Η Κυβέρνηση ποτέ δεν ενημερώθηκε για τις προτάσεις από τον Μοσκοβισί

"Η ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις από τον κ. Πιέρ Μοσκοβισί", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως ειδικότερα σημειώνουν οι ίδιες πηγές, "για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ωστόσο η Ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Πιέρ Μοσχοβισί".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σύνοδος Κορυφής, Τσίπρας, Βρυξέλλες, Κομισιόν, ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι περιλαμβάνουν τα δύο νέα κείμενα που απέστειλε η Αθήνα στους δανειστές

ADVERTISING

SHARE: