Διαψεύδει η ΤτΕ τα περί παράκαμψης των capital controls

Διαψεύδει η ΤτΕ τα περί παράκαμψης των capital controls
According to leaked information some 25 European Banks had failed the health check of the European Central Bank. These banks will have until November 10 to fill in capital shortfalls. The same info states that Greece has two of it's major Banks failing the stress test. The actual report is due on Sunday, October 26. In Athens, on Oct. 25, 2014 / , 25 . . 26 . , 25 , 2014 Menelaos Myrillas / SOOC

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, ξεκαθαρίζουν πως η ΤτΕ παρακολουθεί, σε καθημερινή βάση την ορθή τήρηση της εν λόγω νομοθεσίας

Με απόλυτα πιστή τήρηση των νομοθετικών διατάξεων και καθημερινό έλεγχο για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων (οι οποίες σε ανάλογη περίπτωση παραπέμπονται στην Εισαγγελία), παρακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, τις συναλλαγές στο πλαίσιο των κανόνων των capital controls.

Mε αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο που κάνουν λόγο για παράκαμψη των capital controls και μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό , πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Άλλωστε, η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο του ρόλου της ως θεματοφύλακα της νομοθεσίας που διέπει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και της αρμοδιότητάς της για την επιβολή κυρώσεων στα μη συμμορφούμενα Πιστωτικά Ιδρύματα υπό την εποπτεία της, παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την ορθή τήρηση της εν λόγω νομοθεσίας και αποστέλλει στον εισαγγελέα τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις παραβάσεων.

Η νομοθεσία που διέπει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων ορίζει με μεγάλη σαφήνεια τις προϋποθέσεις μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό. Οι προληπτικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί, από την πρώτη ημέρα επιβολής των περιορισμών, ενεργούν για την πιστή τήρηση των σχετικών διατάξεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα