Διαζύγιο α λα ελληνικά. Το εμπνευσμένο εξώφυλλο του Economist για το ελληνικό ζήτημα

Διαζύγιο α λα ελληνικά. Το εμπνευσμένο εξώφυλλο του Economist για το ελληνικό ζήτημα

Ένα εμπνευσμένο εξώφυλλο που μετατρέπει το ελληνικό ζήτημα σε πόστερ κινηματογραφικής ταινίας με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να στέκονται στο χείλος του γκρεμού και έναν μεγάλο τίτλο εν είδη μαρκίζα κινηματογραφικής ταινίας το εξώφυλλο του Economist. "My Big Fat Greek Divorce" γράφει το περιοδικό παραφράζοντας τον τίτλο της διάσημης αμερικάνικης σειράς. "Πρωταγωνιστούν οι Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ" γράφει κάτω από τον τίτλο με υπέρτιτλο "από τους δημιουργούς του "Απλά δεν γουστάρει τόσο το Ευρώ" (κατά το "Απλά δεν σε γουστάρει).

Κάτω από τον τίλο παραθέτονται ως κριτικές κινηματογράφου οι θέσει των βασικών πρωταγωνιστών του ελληνικού δράματος αλλά και τα αστεράκια που βάζουν στις ταινίας. Ο Μάριο Ντράγκι αναφέρει "ένα bloc-buster", με υπαινιγμό για Grexit ή το ΔΝΤ που σημειώνει πως "στοιχηματίζει πως θα πάρει τα λεφτά του πίσω σε αυτή την ταινία". Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε βάζει μόνο δύο αστεράκια και σημειώνει "επαίσχυντα εκτός μπάτζετ", ενώ οι ΠΟΔΕΜΟΣ σημειώνουν με νόημα "ανυπομονούμε για το sequel".

Τα πιο σουρεαλιστικά όμως σχόλια αφορούν στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος ως άλλος κ. Πορτοκάλος σημειώνει: "Απλώς βάλτε λίγο Γουίντεξ πάνω", το περιοδικό μόδας Vanity Fair που αποκαλεί τη Μέρκελ "μία Θεά" και τέλος την Πυθία των Δελφών που αποδοκιμάζει και δηλώνει "εντελώς προβλέψιμο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέρκελ, ΔΝΤ, Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το δραματικό παρασκήνιο του Eurogroup, τα υποτιμητικά σχόλια και τα νέα τελεσίγραφα

ΔΝΤ: Διαχειρίσιμοι οι κίνδυνοι από την ελληνική κρίση

Προσήλωση στην ευρωπαϊκή πορεία, το κοινό μήνυμα Παυλόπουλου- Σαμαρά

ADVERTISING

SHARE: