Δήλωση σοκ Τόμσεν: Η ανεργία θα μειωθεί σε επίπεδα προ μνημονίου, το 2038

Δήλωση σοκ Τόμσεν: Η ανεργία θα μειωθεί σε επίπεδα προ μνημονίου, το 2038
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν προσέρχται στην συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Θα χρειαστούν 21 χρόνια για την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει να επανέλθει το ποσοστό ανεργίας σε προ κρίσης εποχές. Χαρακτήρισε την ανεργία, τον αποπληθωρισμό και το χρέος "κληρονομιά της οικονομικής κρίσης"

H Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στα επίπεδα πριν από την κρίση, προέβλεψε ο επικεφαλής της Ευρώπης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Anders Aslund, στο Atlantic Council της Ουάσιγκτον.

Όπως είπε ο Τόμσεν, προβλέπεται η Ελλάδα να επανέλθει σε ανεργία 7,8% το 2038, ενώ για την Ιταλία το ίδιο ποσοστό θα επανέλθει σε 12 χρόνια, η Πορτογαλία σε 10 και η Ισπανία σε έξι χρόνια. Όπως είπε “η διαρθρωτική ανεργία, ο αποπληθωρισμός και το υψηλό χρέος είναι κληρονομιές της οικονομικής κρίσης” και σχολίασε πως έξι χώρες της ευρωζώνης έχουν χρέος που ξεπερνά το 100% του ΑΕΠ.

Σε ερώτηση για τη λιτότητα, υποστήριξε ότι δεν είναι το βασικό πρόβλημα, για να προσθέσει ότι η Ευρώπη έχει κάνει σημαντική πρόοδο τόσο σε μεταρρυθμίσεις, όσο και στην αρχιτεκτονική της και στην τραπεζική ένωση και στο τείχος προστασίας της. Εξέφρασε, ωστόσο, την εκτίμηση ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα