ΔΝΤ: Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει για το χρέος, κανένα πρόβλημα με τα F-16

The International Monetary Fund (IMF) headquarters is seen Monday, Dec. 19, 2016, in Washington. The International Monetary Fund's managing director, Christine Lagarde, was convicted Monday of negligence by a special French court for her role in a contentious and generous arbitration award in 2008 to a politically connected tycoon.  The Washington-based IMF said after Monday's verdict that its executive board would meet soon "to consider the most recent developments."   (AP Photo/Cliff Owen)
The International Monetary Fund (IMF) headquarters is seen Monday, Dec. 19, 2016, in Washington. The International Monetary Fund's managing director, Christine Lagarde, was convicted Monday of negligence by a special French court for her role in a contentious and generous arbitration award in 2008 to a politically connected tycoon. The Washington-based IMF said after Monday's verdict that its executive board would meet soon "to consider the most recent developments." (AP Photo/Cliff Owen) AP

"Το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΔΝΤ προϋποθέτει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και αυτό δεν αλλάζει" επέμεινε και σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Το Ταμείο δεν βλέπει κίνδυνο για το πρόγραμμα λόγω F16, διαμηνύει όμως ότι οι πλειστηριασμοί αποτελούν βασική μεταρρύθμιση

Τους υπουργούς του Eurogroup έδειξε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ κ. Ουίλιαμ Μάρεϋ σε ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους σημειώνοντας ότι το θέμα αποτελεί κομβικό σημείο του προγράμματος με την Ελλάδα

Κατά την τακτική ενημέρωση του Ταμείου, ο εκπρόσωπος Ουίλιαμ Μάρεϋ είπε πως το χρέος είναι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών οπότε και απαντώντας στην ουσία της ερώτησης που δέχθηκε σχετικά με το πότε θα έχουμε αποφάσεις κατέληξε σημειώνοντας … "ρωτήστε εκείνους".

Υπενθύμισε, ωστόσο, πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας."Το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΔΝΤ προϋποθέτει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και αυτό δεν αλλάζει", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το θέμα με τις οικονομικές επιπτώσεις στην την αναβάθμιση των F-16, o κ. Μάρευ απάντησε πως το ΔΝΤ παρακολουθεί συνεχώς τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας και δεν βλέπει να υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Απηχώντας πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα, Πολ Τόμσεν, ο Μάρεϋ επανέλαβε με τη σειρά του ότι το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα από την Ελλάδα.

Σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, ο Μάρεϋ αρκέστηκε στο να υπενθυμίσει πως οι πλειστηριασμοί αποτελούν βασική μεταρρύθμιση που απαιτεί το ΔΝΤ και πως το ταμείο ενθαρρύνει τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στην διεξαγωγή τους αφού είναι απαραίτητοι ούτως ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ

ADVERTISING

SHARE: