ΔΝΤ: Μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα, η συμφωνία είναι ακόμη μακριά

ΔΝΤ: Μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα, η συμφωνία είναι ακόμη μακριά

"Πλήρως δεσμευμένο" στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά οι διαφορές μεταξύ αυτού και της ελληνικής κυβέρνησης παραμένουν, σύμφωνα με τον Τζέρι Ράις. Το τεχνικό κλιμάκιο αποχώρησε από τις Βρυξέλλες

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν "μεγάλες διαφορές" ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της και μια συμφωνία είναι "ακόμη μακριά", αλλά υπογράμμισε ότι το Ταμείο παραμένει "πλήρως δεσμευμένο" στην Ελλάδα.

"Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ μας στα περισσότερα ζητήματα-κλειδιά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις σε δημοσιογράφους.

"Δεν έχει υπάρξει πρόοδος όσον αφορά τη γεφύρωση των διαφορών αυτών πρόσφατα, και επομένως είμαστε ακόμη αρκετά μακριά από μια συμφωνία", συνέχισε ο Ράις. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας νέων προτάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "η μπάλα βρίσκεται κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Ελλάδας".

Ο Ράις γνωστοποίησε επίσης ότι το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, όπου είχε συνομιλίες με Έλληνες αξιωματούχους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αισιοδοξία για συμφωνία από το Μέγαρο Μαξίμου. Το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα

Η μητέρα των μαχών για το πρωτογενές πλεόνασμα. Κρίνει τη συμφωνία, απειλεί την οικονομία

ADVERTISING

SHARE: