ΔΝΤ: Περιμένουμε σύντομα την συμφωνία για το ελληνικό χρέος

ΔΝΤ: Περιμένουμε σύντομα την συμφωνία για το ελληνικό χρέος
The International Monetary Fund (IMF) headquarters is seen Monday, Dec. 19, 2016, in Washington. The International Monetary Fund's managing director, Christine Lagarde, was convicted Monday of negligence by a special French court for her role in a contentious and generous arbitration award in 2008 to a politically connected tycoon. The Washington-based IMF said after Monday's verdict that its executive board would meet soon "to consider the most recent developments." (AP Photo/Cliff Owen) AP

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου "πετάει το μπαλάκι" στους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με το χρέος και την αξιολόγηση

«Περιμένουμε σύντομα την λύση για την ελάφρυνση του χρέους και μετά θα κάνουμε και την δική μας αξιολόγηση» είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρυ Ράις στην τακτική ενημέρωση του Ταμείου.

Εξηγώντας την στάση του Ταμείου, που είναι προς το παρόν τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα, είπε ότι το Ταμείο περιμένει την ελάφρυνση του χρέους για να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα το οποίο σήμερα είναι εν αναμονή.

Πιο σημαντική είναι η δήλωση του κ. Ράις ότι το Ταμείο θα περιμένει την λύση για το ελληνικό χρέος από τους ευρωπαίους δανειστές και τότε θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση του Ταμείου μέσα στον Φεβρουάριο.

Αφού επισήμανε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για το χρέος και πως εκκρεμούν διαφορές προς επίλυση, εξέφρασε την ελπίδα για οριστική λύση το συντομότερο δυνατό.

Σε ερώτηση για το εάν η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία εγείρει ανησυχίες για πιθανές καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων για το ελληνικό χρέος, ο Ράις αρκέστηκε στο να πει πως οι αποφάσεις για το χρέος μπορούν να ληφθούν και πως ανεξάρτητα από τις εκάστοτε πολιτικές εξελίξεις, το Ταμείο παραμένει προσηλωμένο στη συμφωνία.

Τέλος σε ό,τι αφορά την πρόταση του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, να αποπληρωθούν παλαιά δάνεια με κεφάλαια που θα περισσέψουν από το τρίτο χρηματοδοτικό πακέτο, o κ. Ράις ανέφερε πως αυτό δεν είναι καινούρια ιδέα, έχει συζητηθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο του Eurogroup, και πως θα μπορούσε να βοηθήσει δεδομένου ότι μειώνει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους λόγω των χαμηλότερων επιτοκίων που “χρεώνει” ο ESM.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα