ΕΦΚΑ: Παράταση για την πληρωμή των εισφορών Μαρτίου

ΕΦΚΑ: Παράταση για την πληρωμή των εισφορών Μαρτίου
Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΕΦΚΑ, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Παράταση έως τις 12 Μαΐου έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ για την πληρωμή των εισφορών Μαρτίου. Σήμερα οριστικά τα ειδοποιητήρια στο efka.gov.gr

Παρατείνεται έως τις 12 Μαΐου η πληρωμή των εισφορών Μαρτίου. Η παράταση από την Διοίκηση του ΕΦΚΑ δόθηκε καθώς η προθεσμία έληγε την Παρασκευή 27 Απριλίου ενώ τα ειδοποιητήρια τελικά θα αναρτηθούν σήμερα. Η παράταση αφορά 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Και αυτόν το μήνα τα ειδοποιητήρια δε θα περιλαμβάνουν τις εισφορές επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%). Αυτό σημαίνει πως θα έχουν συσσωρευτεί αναδρομικά εισφορές 4 ή 5 μηνών για τους περίπου 350.000 αυτοαπασχολούμενους που έχουν επικουρική ασφάλιση ή και ασφάλιση πρόνοιας. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΦΚΑ η εισπραξιμότητα υπερβαίνει το 60%. Ειδικότερα τα έσοδα το πρώτο δίμηνο ανήλθαν σε 307 εκατ. ευρώ έναντι βεβαιωμένων εισφορών ύψους 502 εκατ. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εργασίας η θετική πορεία των εσόδων έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να παρουσιάζει το πρώτο τρίμηνο πραγματικό πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ.
 

πηγή: dikaiologitika.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα