Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Αναζητούμε συνολική λύση για μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Αναζητούμε συνολική λύση για μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έκανε αναφορά σε 15 σημεία που πρέπει να περιέχει η ελληνική πρόταση προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για λύση πακέτο που θα περιλαμβάνει και τη βιωσιμότητα του χρέους, κατ απαίτηση του ΔΝΤ

Κινούμαστε στο πλαίσιο ενός υπάρχοντος προγράμματος και της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ και επισήμανε ότι τα στοιχεία που πρέπει να περιέχει η ελληνική πρόταση περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση των Θεσμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Υπάρχουν δεκαπέντε σημεία και σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινείται μια συνολική λύση» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο συνταξιοδοτικό, όπου πρέπει να μην υπάρχει έλλειμμα στην αγορά εργασίας, στον δημόσιο τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Τόνισε δε ότι στόχος των επιμέρους μέτρων είναι να επιτευχθεί βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διότι χωρίς αυτήν, σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με τους Θεσμούς και με κανέναν άλλον.

Ο κ. Γιέγκερ ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για το ενδεχόμενο έκτακτης σύγκλησης Eurogroup πριν από το προγραμματισμένο της 18ης Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εβδομάδα της κρίσης για την Ελλάδα. Κλειδώνει η συμφωνία

Ζάιμπερτ: Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ

ADVERTISING

SHARE: