ΕΚΤ: Πιθανή και νέα διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους

ΕΚΤ: Πιθανή και νέα διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους

Νέα διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους "βλέπει" μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Διαβάστε τι δήλωσε

Η λύση των προβλημάτων της Ελλάδας θα απαιτήσει πιθανότατα τη διαγραφή τουλάχιστον ενός μέρους του χρέους της, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λικ Κοέν σε συζήτηση που έγινε στο πανεπιστήμιο της Γκεντ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Standaard.

Ο κ. Κοέν φάνηκε να συμμερίζεται τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο πιστεύει ότι μέρος του ελληνικού χρέους πρέπει να διαγραφεί, προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης εξέφρασε επίσης ανησυχία για την Ισπανία και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα πρόγραμμα διάσωσης. «Η Ισπανία χρειάζεται επειγόντως να ζητήσει βοήθεια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο κ. Κοέν, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές ποια περαιτέρω «πυρομαχικά» θα είχε η ΕΚΤ, αν επικρατούσε ξανά αναστάτωση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας έχουν αυξηθεί στο επίπεδο του 6% τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα