Επίσκεψη της διοίκησης της Eurobank στη Θεσσαλία

Επίσκεψη της διοίκησης της Eurobank στη Θεσσαλία

"Αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας, εάν σταματήσουμε τώρα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, πελάτες, στελέχη και εργαζόμενους της Eurobank, έχει η διοίκηση και κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της τράπεζας κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η διοίκηση της Eurobank είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης διοργανώνεται ειδική εκδήλωση με προσκεκλημένους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τα στελέχη της Eurobank για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου.

Στην ομιλία του ο κ. Καραβίας, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Έχω επανειλημμένα δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε εμάς ένα γερό επιχειρηματικό σχέδιο, βασισμένο σε μια καλή ιδέα, σε ρεαλιστικό business plan, με καλές προοπτικές και να μην βρούμε ένα τρόπο να το χρηματοδοτήσουμε. Έχουμε σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών και για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μέλλοντος. Η δέσμη αυτή, καλύπτει κατ’ αρχάς τις πιο βασικές τραπεζικές ανάγκες, με την Κάρτα Αγρότη και τον προνομιακό λογαριασμό αγροτών, στον οποίο μπορούν να πιστώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις. Περιλαμβάνει ακόμα τη δημιουργία Αγροτικών Κέντρων που θα παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξη στο Πρόγραμμα του Αγρότη και τη συμμετοχή σε όλα τα επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και προγράμματα για νέους αγρότες με προνομιακούς όρους».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις που αφορούν στην Οικονομία και στη Β΄ αξιολόγηση του Ελληνικού Προγράμματος, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, σημείωσε: «Κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες, όμως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας. Αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας, εάν σταματήσουμε τώρα. Για να επιστρέψουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, πέρα από το κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου αναταράξεων γύρω από την αξιολόγηση, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρές προϋποθέσεις.

Πρώτον, ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής σε πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση. Ο περιορισμός του φορολογικού βάρους, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για το 2017 με επιταχυνόμενους ρυθμούς αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Δεύτερον, το τραπεζικό σύστημα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και να διαχειριστεί την κληρονομιά της κρίσης, το μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Στην ίδια εκδήλωση, οι προσκεκλημένοι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον επικεφαλής Οικονομολόγο της Eurobank δρ. Πλάτωνα Μονοκρούσο στην παρουσίαση μελέτης με τίτλο «Διεθνής Οικονομία και Ελλάδα: Προκλήσεις, Προοπτικές και Ευκαιρίες».

Ο διευθύνων σύμβουλος και τo κλιμάκιο της διοίκησης της Eurobank διαβεβαίωσαν τους πελάτες ότι στόχος είναι η μέγιστη συμβολή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Eurobank στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, στο πλευρό της κοινωνίας, των πελατών με σεβασμό στις ανάγκες τους και λύσεις στα προβλήματά τους καθώς και των εργαζομένων που αποτελούν το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα του Ομίλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες

ADVERTISING

SHARE: