Έρχονται φορο-δώρα: Αλλαγές σε ΦΠΑ και ενοίκια

Έρχονται φορο-δώρα: Αλλαγές σε ΦΠΑ και ενοίκια
Στιγμιότυπο από την ΔΟΥ Τρικάλων την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) eurokinissi

Αύξηση του ορίου ακαθάριστων εσόδων στα 25.000 ευρώ για την προαιρετική εξαίρεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ, επανεξέταση του Κώδικα Χαρτοσήμου και επαναπροσδιορισμό των τεκμηρίων διαβίωσης περιλαμβάνει η συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Του Σπύρου Δημητρέλη

Σε παρεμβάσεις στο πεδίο του ΦΠΑ, που θα απαλλάξουν εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον «βραχνά της γραφειοκρατίας» και της ταλαιπωρίας και θα μειώσουν τα λειτουργικά κόστη τους, προχωρά η κυβέρνηση.

Παράλληλα προωθεί την κατάργηση του χαρτοσήμου που επιβαρύνει σήμερα συγκεκριμένες συναλλαγές, ανοίγοντας τον δρόμο για πτώση των τιμών των ενοικίων για επαγγελματικά ακίνητα και φθηνότερες υποθήκες για «κόκκινα» δάνεια.

Στο κείμενο της τεχνικής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης προβλέπονται ακόμη ενίσχυση του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού στη μάχη για τη φοροδιαφυγή, διορθώσεις αδικιών στα τεκμήρια διαβίωσης και ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών των επιχειρήσεων και της ναυτιλίας, με στόχο την τόνωση των δημοσίων εσόδων και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής παρεμβάσεις:

– Αύξηση του ορίου ακαθάριστων εσόδων για την προαιρετική εξαίρεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ. Το όριο των ακαθάριστων εσόδων (τζίρος) για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ είναι σήμερα 10.000 ευρώ και οι θεσμοί επιθυμούν να αυξηθεί στα 25.000 ευρώ, προκειμένου να κάνουν χρήση της σχετικής δυνατότητας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι. Η προαιρετική απαλλαγή από τον ΦΠΑ ουσιαστικά τους απαλλάσσει από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ, όπως είναι η υποβολή τριμηνιαίων δηλώσεων, η τήρηση βιβλίων με ΦΠΑ και η υποβολή ετήσιων συγκεντρωτικών δηλώσεων του φόρου. Οι φορολογούμενοι που επιλέγουν να απαλλαγούν, καταβάλλουν ΦΠΑ για τις επαγγελματικές τους προμήθειες και τον εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους. Παράλληλα, η απαλλαγή από τον φόρο χιλιάδων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με χαμηλό τζίρο ελαφρύνει και τη φορολογική διοίκηση από το βάρος της παρακολούθησης και του ελέγχου για τη συμμόρφωσή τους με τις γραφειοκρατικές αλλά και ουσιαστικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται η υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ.

– Επανεξέταση του Κώδικα Χαρτοσήμου, δηλαδή των υπηρεσιών στις οποίες εξακολουθεί να επιβάλλεται χαρτόσημο. Στόχος της επανεξέτασης της επιβολής χαρτοσήμου είναι να καταργηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες «περιοχές» στις οποίες επιβάλλεται, καθώς θεωρείται από τους θεσμούς ως φορολογία η οποία αυξάνει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων και γενικότερα επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα. Πολύ σημαντικά πεδία στα οποία εξακολουθεί να επιβάλλεται το τέλος χαρτοσήμου με συντελεστή 3,6% (περιλαμβανομένης της εισφοράς 20% υπέρ του ΟΓΑ) είναι τα ενοίκια που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τη στέγαση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, η εγγραφή υποθηκών στα ακίνητα και η σύναψη δανείων μεταξύ ιδιωτών. Στο τραπέζι βρίσκεται η κατάργηση του χαρτοσήμου, έστω και σταδιακή, στις παραπάνω συναλλαγές και ενέργειες προκειμένου να διευκολυνθεί η αγορά. Πιο συγκεκριμένα, η κατάργηση του χαρτοσήμου στα ενοίκια θα μειώσει το συνολικό καταβαλλόμενο μίσθωμα, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των επενδύσεων. Για παράδειγμα, μια μικρομεσαία επιχείρηση που καταβάλλει συνολικό μηνιαίο μίσθωμα για τη στέγασή της ύψους 1.000 ευρώ πληρώνει και 36 ευρώ τον μήνα για χαρτόσημο, καταβάλλοντας συνολικά 1.036 ευρώ. Από την άλλη, η κατάργηση του χαρτοσήμου στις εγγραφές υποθηκών θα μειώσει το κόστος για τις δανειακές συναλλαγές στην αγορά, αλλά θα βοηθήσει και στην προσπάθεια μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχουν συσσωρεύσει οι τράπεζες μέσω της μείωσης του κόστους για τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κ.λπ.). Για παράδειγμα, αν ένας ιδιώτης που έχει μια ληξιπρόθεσμη απαίτηση ύψους 50.000 ευρώ από άλλον ιδιώτη προχωρήσει στην εγγραφή ίσης αξίας υποθήκης σε ακίνητο του οφειλέτη υποχρεούται, μεταξύ άλλων, να καταβάλει και χαρτόσημο ύψους 1.800 ευρώ. Η τρίτη παρέμβαση στο πεδίο του χαρτοσήμου είναι η κατάργησή του στις συμβάσεις δανείων μεταξύ ιδιωτών. Τα δάνεια μεταξύ ιδιωτών κατατίθενται για φορολογικούς λόγους στην Εφορία και επιβαρύνονται με χαρτόσημο 3,6%. Η κατάργηση του χαρτοσήμου εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση των ιδιωτικών συναλλαγών στην αγορά και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

– Επανεξέταση του φορολογικού καθεστώτος που διέπει την ελληνική ναυτιλία. Οι θεσμοί θεωρούν το φορολογικό καθεστώς της ναυτιλίας στην Ελλάδα ως εξαιρετικά γενναιόδωρο και επιθυμούν την πραγματοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων. Το φορολογικό καθεστώς της ναυτιλίας ρυθμίζεται από τον αναγκαστικό νόμο 89 του 1967, που στην πράξη καθιστά αφορολόγητο το εισόδημα από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες. Η εθελοντική συνεισφορά της ναυτιλιακής κοινότητας που θεσπίστηκε τα τελευταία χρόνια είναι ένας προάγγελος των παρεμβάσεων που επιθυμούν οι θεσμοί στο σχετικό πεδίο. Οι παρεμβάσεις που ετοιμάζονται θα γίνουν με βάση τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα βασίζονται στις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

– Επαναξιολόγηση των τεκμηρίων διαβίωσης προκειμένου να αρθούν οι όποιες αδικίες υπάρχουν στο σύστημα. Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ο εξορθολογισμός των τεκμηρίων διαβίωσης των ΙΧ υψηλού κυβισμού, καθώς και των κατοικιών μεγάλης επιφάνειας που βρίσκονται σε περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης. Με δεδομένο ότι οι φορολογούμενοι που πιάνονται στα δίχτυα αυτών των τεκμηρίων είναι ελάχιστοι, η ελαστικοποίησή τους θεωρείται ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της κατανάλωσης και της οικονομικής δραστηριότητας.

– Ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης με εκατοντάδες νέες προσλήψεις ελεγκτών, προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα