Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων: 'Όχι άλλο καρφί στο φέρετρο των εργασιακών στην Ελλάδα'

“Η φτώχεια, η ανισότητα, η εκμετάλλευση και η καταστολή των δικαιωμάτων δεν αποτελούν τρόπο για τη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης” σημειώνει η συνομοσπονδία ασκώντας αυστηρή κριτική στην στάση του ΔΝΤ

«Αυτές οι νέες απαιτήσεις για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις - όπως τις αποκαλούν - οδηγούνται εξ ολοκλήρου ιδεολογικά και δεν έχουν κανένα νόημα από οικονομικής πλευράς. Θα βάλουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα. Θα αναβάλουν τις ελπίδες της Ελλάδας για ανάκαμψη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις και το όριο ομαδικών απολύσεων.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων αναρωτιέται «πότε θα καταλάβει το ΔΝΤ ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι ισχυρές συνδικαλιστικές ενώσεις αποτελούν βασικά συστατικά των πιο επιτυχημένων οικονομιών της Ευρώπης» και υπογραμμίζει:

«Η φτώχεια, η ανισότητα, η εκμετάλλευση και η καταστολή των δικαιωμάτων δεν αποτελούν τρόπο για τη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκκληση ευρωβουλευτών για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα

ADVERTISING

SHARE: