Κινητικότητα: Για ποιους υπαλλήλους αναμένεται να μπει ‘απαγορευτικό’

Κινητικότητα: Για ποιους υπαλλήλους αναμένεται να μπει ‘απαγορευτικό’
Eurokinissi

Καθόλου τυχαία η αναφορά του νοσηλευτικού προσωπικού στο κείμενο Βερναρδάκη που αναρτήθηκε για το στάδιο της προδιαβούλευσης

Με περιορισμούς στην μαζικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπορούν να κάνουν χρήση του νέου καθεστώτος, φαίνεται να καταλήγει το νέο σύστημα κινητικότητας.

Ενδεικτικό των προθέσεων του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στο κείμενο που ανάρτησε για το στάδιο της προδιαβούλευσης προτείνει τον καθορισμό ενιαίων ειδικών απαγορεύσεων για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού «προκειμένου να μην ανακύπτουν ερμηνευτικά προβλήματα για την ισχύ των γενικών διατάξεων». Ως παράδειγμα, αναφέρει το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η αναφορά αυτή έχει μια λογική. Στόχος, μεταξύ άλλων, της κινητικότητας είναι, σύμφωνα με το υπουργείο και ο εξορθολογισμός της κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, ανάμεσα στις υπηρεσίες. Ο τομέας της Υγείας, κατά κοινή ομολογία είναι υποστελεχωμένος. Ένας φόβος που έχει εκφραστεί και από πλευράς υπαλλήλων, είναι ότι με μια νέα διαδικασία κινητικότητας θα χτυπήσουν «κόκκινο» πολλές υπηρεσίες με λιγοστό προσωπικό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτές θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν σε φορείς με ομαλότερη εργασιακή καθημερινότητα.

Έτσι, φαίνεται ότι η αναφορά σε νοσηλευτικό προσωπικό δεν είναι τυχαία. Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία πάντως βρίσκονται σε αναμονή για περαιτέρω διευκρινήσεις -όταν το σχέδιο της κινητικότητας τεθεί στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης- ώστε να αποσαφηνιστεί σε ποιες κατηγορίες και εάν θα τεθούν απαγορεύσεις.

Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr:

Τι αλλάζει στο σύστημα καταβολής προνοιακών επιδομάτων

Καθορισμός τρόπου και χρόνου καταβολής μερισμάτων από το ΜΤΠΥ για τους λοιπούς μήνες έτους 2016

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα