Πετρόπουλος: Ασφαλιστική αναγνώριση 5 μηνών για εργαζόμενους σε επίσχεση

Πετρόπουλος: Ασφαλιστική αναγνώριση 5 μηνών για εργαζόμενους σε επίσχεση
Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις» Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ρύθμιση- ανάσα από το υπουργείο Εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης

Ρύθμιση “ανάσα” για χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης πέντε μηνών ασφάλισης για όσους έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, προωθεί ο αρμόδιος υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης.

Με δήλωση του στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι ήδη έχει υπογράψει την σχετική υπουργική απόφαση, η οποία όπως είπε θα διευκολύνει χιλιάδες εργαζόμενους προκειμένου να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ημερών ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν. Υπενθυμίζεται ότι με τις σημερινές διατάξεις υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης μόνο ενός μήνα στις περιπτώσεις εκείνες που οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα