Πετρόπουλος: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση των συντάξεων

Πετρόπουλος: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση των συντάξεων
Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις» Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι έχουν καταβληθεί 510.000 συντάξεις και εφάπαξ από τον Ιανουάριο του 2015. «Οι 200.000 από αυτές τις συντάξεις είναι fake» κατήγγειλε ο Γ. Βρούτσης της ΝΔ

Νομοθετική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των συντάξεων και την άρση αδικιών του ασφαλιστικού συστήματος προανήγγειλε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης με τη ΝΔ που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμφανίζει παραποιημένα στοιχεία.

Ο κ. Πετρόπουλος αντέκρουσε τις αιτιάσεις της ΝΔ περί παγώματος των συντάξεων ανακοινώνοντας ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δοθεί 510.000 συντάξεις και εφάπαξ.

Ειδικότερα τόνισε έχουν καταβληθεί 295.000 κύριες συντάξεις, 158.000 επικουρικές συντάξεις και οι 57.000 εφάπαξ. Επίσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΖΑ παρέλαβε  163.000 κύριες συντάξεις σε εκκρεμότητα αλλά σήμερα οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες συντάξεις είναι κάτω από 100.000.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση πέτυχε να καταβάλει 1,5 δισ. πρόσθετες παροχές στους ασφαλισμένους. Πάντως σημείωσε ότι θα υπάρξουν και πρωτοβουλίες για επιτάχυνση των συντάξεων μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Επιπλέον, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή ασφαλισμένων από «οδυνηρές συνέπειες» και τις αδικίες του ασφαλιστικού συστήματος.

Βρούτσης: Έχετε ανακοινώσει 200.000 fake συντάξεις

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση παραποιεί τα στοιχεία για την καταβολή των συντάξεων. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ δεν συμβαδίζουν με αυτά που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και τόνισε ότι οι πραγματικές συντάξεις που καταβλήθηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι 200.000 λιγότερες από αυτές που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Τους ισχυρισμούς του κ. Βρούτση απέρριψε πάντως τόσο ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος που έκανε λόγο για παραπληροφόρηση όσο και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Θανάσης Μπακαλέξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα