Πώς θα μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα μέσα από τον προγραμματισμό

Πώς θα μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα μέσα από τον προγραμματισμό

Το Coding Bootcamp 3 αποτελεί συνέχεια μιας συντονισμένης προσπάθειας μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας. Απευθύνεται σε νέους και νέες που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Πώς μπορείς να πάρεις μέρος και πόσοι κατάφεραν ήδη να βρουν εργασία. Μάθε τα πάντα για το Coding Bootcamp!

Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα των δύο προηγούμενων Coding Bootcamps που έγιναν με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές Πληροφορικής ξεκινάει στις 30 Οκτωβρίου το Coding Bootcamp 3.

Στο πλαίσιο της Alliance For Digital Employability (AFDEmp) διοργανώνεται ένας ακόμη κύκλος επανειδίκευσης σπουδαστών στο χώρο του Προγραμματισμού (Java και C#/.NET) από τη HePIS και υπό την αιγίδα της CEPIS. Τα μαθήματα διεξάγονται στην καρδιά της Αθήνας, στο κέντρο Καινοτομίας και Αριστείας της PeopleCert. Θέλοντας να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τη μείωση της ανεργίας στη χώρα μας, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες χωρίς σχετικό υπόβαθρο, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους στοχεύοντας σε υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα με μεγάλες προοπτικές ανέλιξης.

Μέσα από εντατική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση 500 ωρών οι επιτυχόντες αποκτούν γνώσεις και καθίστανται άμεσα παραγωγικοί όσον αφορά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Παράλληλα με τις τεχνικές δεξιότητες στον Προγραμματισμό και την υλοποίηση σχετικών projects (π.χ. web-based apps) προσφέρονται συμβουλευτικές υπηρεσίες και workshops με στόχο τη συνολική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων – όπως η σύνταξη και προώθηση βιογραφικού, η ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για επαγγελματική εξέλιξη, events γνωριμίας και διασύνδεσης, αλλά και επαφές με τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Σε άμεση συνεργασία με τον παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού PeopleCert, ο υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τριών ειδών πιστοποιητικά στον προγραμματισμό, φοιτώντας σε ένα εντατικό πρόγραμμα 12 εβδομάδων (Οκτώβριος – Φεβρουάριος) ή στην part-time εκδοχή των 24 εβδομάδων (Οκτώβριος – Μάιος).

Το Coding Bootcamp 3 αποτελεί συνέχεια μιας συντονισμένης προσπάθειας μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας στο πλαίσιο του AFDEmp, όπως αυτή εκφράστηκε στα δύο προηγούμενα Bootcamps τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο αντίστοιχα. Στο σύνολό τους, 64 απόφοιτοι 22-40 ετών κατάφεραν να επανειδικευθούν στο χώρο του προγραμματισμού σε μόλις τρεις μήνες, αν και προερχόμενοι από εντελώς διαφορετικά πεδία σπουδών (οικονομολόγοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι, μαθηματικοί κ.α.).

Με το πέρας των προγραμμάτων και την ανάλογη πιστοποίηση, το 100% των αποφοίτων προσλήφθηκε από τις κορυφαίες συνεργαζόμενες εταιρίες, ξεκινώντας με μηνιαίους μικτούς μισθούς που άγγιξαν έως και τα €1.500, ενώ ο μέσος όρος κυμαίνεται στα €1.000!

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους το συντομότερο δυνατόν καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ.  210 3729070 ή να επισκεφθείτε τη σελίδα του Coding Bootcamp.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Ελένη Νικολαΐδου

 

Σχετικά με τους Συντελεστές

Η Alliance For Digital Employability (AFDEmp) είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην επανειδίκευση 500.000 νέων εκτός εργασίας  στον κλάδο της Πληροφορικής την επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση της εγχώριας ανεργίας. Την AFDEmp απαρτίζουν ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) κ. Βύρων Νικολαΐδης, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρόεδρος της HePIS κ. Νίκος Φαλδαμής και πάνω από 5.000 άτομα και 500 κορυφαίοι φορείς, οργανισμοί και πανεπιστήμια. Την υλοποίηση εκτελεί η HePIS

H CEPIS είναι ο φορέας που ενώνει 33 ενώσεις Επαγγελματιών Πληροφορικής από 32 χώρες της Ευρώπης και εκπροσωπεί περισσότερους από 450.000 επαγγελματίες Πληροφορικής. Τα Coding Bootcamps διοργανώνονται υπό την αιγίδα της CEPIS. H CEPIS επιδιώκει με πρωτοβουλίες και δράσεις να κινητοποιήσει ευρωπαϊκούς οργανισμούς για να προάγουν την ανάπτυξη του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)  μέσα από τον ψηφιακό αλφαβητισμό, τις δεξιότητες, την εκπαίδευση και την έρευνα.

H HePIS (ΕΔΕΠ – Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής) είναι το ελληνικό μέλος της CEPIS  και εκπροσωπεί σήμερα περισσότερα από 3.500 μέλη, επαγγελματίες των ΤΠΕ και φοιτητές, ενώ 25.000 άτομα έχουν συμμετάσχει στις δράσεις και πρωτοβουλίες της αναπτύσσοντας ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες. Επιπλέον, έχει αναλάβει τη διοργάνωση και υλοποίηση των Coding Bootcamps 1, 2 και 3.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα