‘Ξεσκόνισμα’ σε 1400 κλάδους του δημοσίου

‘Ξεσκόνισμα’ σε 1400 κλάδους του δημοσίου

Στόχος η αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων

Την αναμόρφωση του κλαδολογίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Στόχος είναι η απλοποίηση του υφιστάμενου πολυδαίδαλου κλαδολογίου, (πάνω από 1.400 κλάδοι), με την κατάργηση-συγχώνευση κλάδων και ειδικοτήτων με συνάφεια μεταξύ τους, καθώς και η μελέτη για τη σύσταση διυπουργικών κλάδων. Για το έργο έχει συγκροτηθεί σχετική ομάδα εργασίας, η οποία πραγματοποίησε την Παρασκευή την πρώτη συνεδρίασή της, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών αναμένεται η εν λόγω ομάδα να καταθέσει τη σχετική πρότασή της, ώστε η μεταρρύθμιση του κλαδολογίου να συμπληρώσει οργανικά τον νόμο για την εθελοντική κινητικότητα στο Δημόσιο, που κατατίθεται στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Την ομάδα απαρτίζουν στελέχη του δημόσιου τομέα, με εξειδίκευση στα θέματα της δημόσιας διοίκησης. Προβλέπεται συνεργασία με στελέχη όλων των υπουργείων και των ειδικών κλάδων, καθώς και μία ευρεία διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα