Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων χτυπούσε τις κάρτες συναδέλφων της

Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων χτυπούσε τις κάρτες συναδέλφων της

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχτηκε σε βάρος υπαλλήλου, που κατηγορείται ότι χτυπούσε τις κάρτες 4 με 5 εργαζομένων του δήμου, ώστε να παρατείνουν τις διακοπές τους

Χτυπούσε πρωί και μεσημέρι εργολαβικά κάρτες συναδέλφων της! Διοικητική υπάλληλος που υπηρετούσε στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων, στη Διεύθυνση δημοτικών προσόδων, ανέλαβε τον περασμένο Ιούνιο, να «δουλέψει» για λογαριασμό πολλών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η δημοτική υπάλληλος είχε αναλάβει να χτυπά τις κάρτες 4 με 5 εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι με την συνδρομή της, παρέτειναν τις διακοπές τους ή εξασφάλιζαν πλήρη μισθό παρά την απουσία τους! Με τον τρόπο αυτό οι συναδελφοί της παρότι απουσίαζαν ήταν πλήρως καλυμμένοι και εμφανίζονταν να είναι στην εργασίας τους.

Η ενέργειά της έγινε αντιληπτή ένα απόγευμα του Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από την ιδιαιτέρα, του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Λευτέρη Καστανάκη. Μάλιστα η συνεργάτης του γγ, την έπιασε στα πράσα, την ώρα που η επίορκος υπάλληλος χτυπούσε τις κάρτες. Αμέσως κάλεσε τον γενικό, ο οποίος μετέθεσε άμεσα την υπάλληλο στη Δημοτική Αστυνομία (κτήριο επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου) όπου και υπηρετεί έως σήμερα ως διοικητική, ενώ κίνησε τις πειθαρχικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα σε βάρος της διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αυτή την στιγμή εκκρεμεί το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο αναμένεται από μέρα σε μέρα να εκδοθεί. Εφόσον κριθεί ένοχη από την ΕΔΕ, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό. Η τελική απόφαση του πειθαρχικού, εφόσον παραπεμφθεί, θα βγει μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως μας ανέφεραν έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με στελέχη του δήμου, όπου μίλησαν στην aftodioikisi.gr, σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ποινή στέρησης από μερικές μέρες ή μήνες των αποδοχών του εκάστοτε επίορκου υπαλλήλου.

Οι συνέπειες για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους στην συγκεκριμένη περίπτωση για την εργαζόμενη του δήμου, φαίνεται ότι θα είναι ελάχιστες, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της ενέργεια της.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα