Έβαλαν μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις και ενημερώνουν τους συνταξιούχους εκ των υστέρων

Έβαλαν μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις και ενημερώνουν τους συνταξιούχους εκ των υστέρων
ΙΚΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕΣΩ ΛΙΣΤΑΣ (PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Phasma

Μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις έβαλε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και ενημέρωσε τους συνταξιούχους εκ των υστέρων.

Αναδρομική περικοπή στις επικουρικές συντάξεις, εφάρμοσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στις συντάξεις Φεβρουαρίου 2015. Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr η περικοπή αφορά συνταξιούχους, που λάμβαναν κανονικά την επικουρική τους σύνταξη, χωρίς να έχουν γίνει οι κρατήσεις που είχαν θεσμοθετηθεί με τον νόμο 4093/2012.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη, επιβάλλονται περικοπές για ποσό σύνταξης (κύριας και επικουρικής) από 1.000 ευρώ και άνω, που κυμαίνεται από 5-20%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης. Το ΕΤΕΑ διευκρινίζει ότι παρατηρήθηκε δυσχέρεια υπολογισμού των κρατήσεων, που εφαρμόζεται κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και μετά. Για το διάστημα λοιπόν από την 1.1.2013, μέχρι το μήνα της πρώτης πληρωμής της σύνταξης στους δικαιούχους, εφαρμόστηκε η αναδρομική περικοπή.

Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ότι οι συνταξιούχοι που υπέστησαν την συγκεκριμένη περικοπή δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση από τη διοίκηση του ΕΤΕΑ. Απλώς, στα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων, τα οποία κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει από την ιστοσελίδα του ΕΤΕΑ www.etea.gov.gr, υπάρχει αναλυτική πληροφορία για το συνολικό ύψος της οφειλής και τον αριθμό των δόσεων αποπληρωμής της.

Διαβάστε ακόμα στα dikaiologitika.gr:

Βαρουφάκης: «Ούτε ο Σόιμπλε θέλει να υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες πεινασμένοι»

Οι προσφορές για τα δωρεάν λαπτοπ ή tablet με την Ψηφιακή Αλληλεγγύη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα