Έξαλλος ο Σουλτς: Οι Έλληνες, όπως ο Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα

Έξαλλος ο Σουλτς: Οι Έλληνες, όπως ο Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα

Νεύρα με την ελληνική κυβέρνηση έχει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βέβαια τάχθηκε κατά του Grexit (Vid)

Λάβρος εναντίον της Ελλάδας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε πάνελ τηλεοπτικής εκομπής της γερμανικού καναλιού ZDF.

"Οι Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα", είπε, προσθέτοντας: "Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της".

Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης τάχθηκε επίσης κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι, κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως και αποχώρησή της από την Ε.Ε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι μία συμφωνία είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή αν και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και κοπιαστικός.

Ο πρόεδρος της Ευρωκοινοβουλίου και οι υπόλοιποι καλεσμένοι στην εκπομπή, μίλησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας και των πιστωτών της, για τα νέα μέτρα που θέλουν οι δανειστές των Αθηνών αλλά και την πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη.

Θέμα της εκπομπής ήταν το μέλλον της Ευρώπης και στο πάνελ βρισκόταν και ο Γιώργος Χόνδρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Θέλουν τα χρήματα, εσείς τι θέλετε;" είπε ο Ρίκαρντ Σούλικ, μέλος του σλοβακικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη». Για τον Σούλικ μόνο μία λύση υπάρχει για την Ευρωκρίση: Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. "Οι Έλληνες δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης σε μία νομισματική ένωση με χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία ή η Ολλανδία. Θα συνεχίζουν πάντα κουτσά - στραβά", πρόσθεσε.

ADVERTISING

SHARE: