Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Οι ελληνικές προτάσεις αξιολογούνται με τη μέγιστη προσοχή

Margaritis Schinas at the podium
Margaritis Schinas at the podium EU/EC/LIEVEN CREEMERS

Η αντίδραση της Κομισιόν στις νέες βελτιωμένες προτάσεις της Ελλάδας. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε το πρωί της Τρίτης τις νέες προτάσεις των ελληνικών αρχών και τις αξιολογεί με επιμέλεια και προσοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες.

Ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων, ανταλλάσσονται διάφορες προτάσεις και σημείωσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγησή τους.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι χθες το απόγευμα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν η ίδια συνάντηση θα επαναληφθεί και σήμερα.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται, με βάση τη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς αν οι νέες προτάσεις που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στους θεσμούς κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προτάσεις έφθασαν μόλις σήμερα το πρωί και θα πρέπει να αξιολογηθούν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή.

Τέλος, σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτή τη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Βρυξέλλες, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι περιλαμβάνουν τα δύο νέα κείμενα που απέστειλε η Αθήνα στους δανειστές

Bloomberg: Ασαφής και αναμάσημα των προηγούμενων προτάσεων η ελληνική αντιπρόταση στους δανειστές

Στην κόψη του ξυραφιού η διαπραγμάτευση. Δύο κείμενα έστειλε η Ελλάδα στους δανειστές

Σχοινάς - Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ελληνική αντιπρόταση

ADVERTISING

SHARE: