Φαλτσιανί: Πίσω από εταιρείες και αχυρανθρώπους στη Λίστα Λαγκάρντ κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα

default image

Σίγουρος ότι οι μηχανισμοί που ακολουθήθηκαν στο σύστημα της λίστας Λαγκάρντ δείχνουν πίσω από όλους κύκλους του χρήματος πολιτικά πρόσωπα, δηλώνει ο Εβρέ Φαλτσιανί σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι μηχανισμοί που ακολουθήθηκαν στο σύστημα της λίστας (Λαγκρντ) δείχνουν ότι πίσω από εταιρείες και “αχυρανθρώπους” αλλά και όλους τους κύκλους του χρήματος κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ερβέ Φαλτσιανί μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε σε Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά. Εσείς έχετε μια μοναδική ευκαιρία να την αντιμετωπίσετε με τη νέα κυβέρνηση» επανέλαβε πολλές φορές, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί, απάντησε: «Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα να είναι πιο σταθερή».

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη να «χτυπηθεί η μεγάλη διαφθορά και όχι οι μικροί που αγωνίζονται να επιβιώσουν».

Τέλος, όπως σημειώνεται στο «Βήμα της Κυριακής», όταν ρωτήθηκε για το πώς ήταν οι τελευταίοι μήνες, απάντησε: «Ήταν πολύ δύσκολη και πιεστική η σύγρκρουση με ένα τόσο δυνατό σύστημα, αλλά έγιναν μεγάλα βήματα». «Ο Τύπος και τα ΜΜΕ έχουν μεγάλη δύναμη. Βοηθήστε και εσείς» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα