FAZ: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει μια σημαντική επιτυχία

FAZ: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει μια σημαντική επιτυχία
Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών eurokinissi

Με την επιτυχία του 7ετούς ομολόγου "η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα δημιούργησε μια σημαντική προϋπόθεση για να εγκαταλείψει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο" γράφει η γερμανική εφημερίδα

Η επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές κάνει όλο και πιο πιθανό το τέλος του προγράμματος διάσωσης, γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

«Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει μια σημαντική επιτυχία: Την Πέμπτη η υπερχρεωμένη χώρα εξέδωσε ένα επταετές ομόλογο ύψους 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους κυμάνθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα δημιούργησε μια σημαντική προϋπόθεση για να εγκαταλείψει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η Deutsche Welle τονίζει: H Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές. Η πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, ελπίζει ότι μετά το καλοκαίρι θα μπορεί και πάλι να χρηματοδοτηθεί. Για πρώτη φορά από το 2010 η χώρα εξέδωσε ένα ομόλογο επταετούς διάρκειας.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γράφει: Νέο κρατικό ομόλογο- Ιδιώτες επενδυτές δανείζουν και πάλι χρήματα στην Ελλάδα. Με ένα νέο κρατικό ομόλογο η Ελλάδα θωρακίζεται για μια πλήρη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές. Ομόλογο επταετούς διάρκειας είχε εκδοθεί τελευταία φορά από την Αθήνα το 2010 –λίγο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.

Το γερμανικό περιοδικό Focus σημειώνει τέλος: H Ελλάδα τεστάρει εκ νέου δίοδο στην κεφαλαιαγορά. Για δεύτερη φορά από την ανάληψη της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση πέρασε με επιτυχία το τεστ για επιστροφή στις κεφαλαιαγορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα