ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος: Τελευταία μέρα για την καταβολή τους

ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος: Τελευταία μέρα για την καταβολή τους
Πολυκατοικίες στην Αθήνα Eurokinissi

Σήμερα η τελευταία μέρα για την καταβολή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, με τον συνολικό λογαριασμό να αγγίζει τα 1,8 δισ. ευρώ

Μεγάλη μερίδα φορολογουμένων επιλέγει τη ρύθμιση των οφειλών της μέσω δόσεων, αφού αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Η Εφορία, μέσω της πάγιας ρύθμισης οφειλών, δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις, διευκόλυνση την οποία παρέχουν και οι τράπεζες στους πελάτες τους μέσω πιστωτικών καρτών.

Ακόμα, οι ΔΟΥ έρχονται αντιμέτωπες με χιλιάδες φορολογουμένους που ζητούν συμψηφισμό των επιστροφών φόρου που δικαιούνται με τις οφειλές από ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο. Εξαιτίας της μαζικότητας των συμψηφισμών αλλά και των εφάπαξ πληρωμών φόρου μέσω πιστωτικών καρτών (στη συνέχεια ο φορολογούμενος πληρώνει τις μηνιαίες δόσεις), οι πρώτες ενδείξεις πληρωμών που έχει το υπουργείο Οικονομικών αφορούν καλή ροή εσόδων και τον Σεπτέμβριο.

Η ανάλυση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους η ΓΓΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών δείχνει ότι 1.039.540 ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους έως 50 ευρώ. Επιμέρους, 564.195 ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ έως 19,99 ευρώ σε μία δόση. Ο πιο δύσκολος μήνας για τους φορολογουμένους είναι αναμφίβολα ο Δεκέμβριος.

Η υποχρέωση εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας για το 2017 αυξάνει τον λογαριασμό.

πηγή: dikaiologitika

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα