Μέσω συμψηφισμών οι επιστροφές καθυστερούμενων φόρων

Μέσω συμψηφισμών οι επιστροφές καθυστερούμενων φόρων
INTIME NEWS

Aπό την αρχή του χρόνου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου οι χρηματοδοτήσεις για τις επιστροφές φόρους δεν ξεπέρασαν τα 145 εκ. ευρώ

Μέσω συμψηφισμών έγινε η μαζική επιστροφή φόρων ύψους 1,18 δις ευρώ που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία υπουργείου οικονομικών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ από την αρχή του χρόνου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου οι χρηματοδοτήσεις για τις επιστροφές φόρους δεν ξεπέρασαν τα 145 εκ. ευρώ ενώ για το διάστημα Απριλίου Νοεμβρίου μόνο 75 εκ. ευρώ.

Παρόλα αυτά το υπόλοιπο των επιστροφών φόρου μειώθηκε από τα 2,11 δισ. ευρώ τον Αύγουστο στα 930 εκ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Η μείωση επιτεύχθηκε μέσω αυτόματων συμψηφισμών οφειλών με επιστρεφόμενους φόρους ελαχιστοποιώντας τις εκροές από τα κρατικά ταμεία αλλά δημιουργώντας και την «ταμειακή» τρύπα των 2,3 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Συνολικά η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών από την αρχή του χρόνου έφτασε τα 1,255 δισ. ευρώ.

Εκτός από την πληρωμή των 145 εκ. ευρώ για καθυστερούμενους φόρους αποπληρώθηκαν 662,6 εκ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, δημόσια Νοσοκομεία, Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης) Το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών έφτασε στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 3,56 δισ. ευρώ από 4 δισ. ευρώ που ήταν στην αρχή του χρόνου.

Ειδικότερα δόθηκαν 109,1 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ, 113 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών των νοσοκομείων και 336,4 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών των οργανισμών κοινωνική ασφάλισης.

Για την απονομή των περίπου 300.000 καθυστερούμενων κύριων επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ διατέθηκαν συνολικά από την αρχή του χρόνου 323,5 δισ. ευρώ έναντι χρηματοδότησης 445 εκ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα