Το σχέδιο για τη ρύθμιση χρεών προς τα Ταμεία

Το σχέδιο για τη ρύθμιση χρεών προς τα Ταμεία
Στιγμιότυπο από την ΔΟΥ Τρικάλων την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Sooc

Ρύθμιση χρεών σε έως 120 δόσεις. Ποιους αφορά, ποιο είναι το "κλειδί" της διαδικασίας

Με 3 ταχύτητες έρχεται η νέα ρύθμιση χρεών σε έως 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά Ταμεία για ελευθεροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Το «κούρεμα» των προσαυξήσεων αναμένεται να φτάνει έως και το 85% ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προβλεφθεί κατά περίπτωση και κούρεμα βασικής οφειλής, τουλάχιστον όπου δεν δημιουργείται θέμα ασφαλιστικού χρόνου. «Κλειδί» στην διαδικασία της «αλά καρτ» ρύθμισης αναμένεται να είναι το ύψος του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος, του καλύτερου έτους της τελευταίας 3ετίας. Το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο προβλέπει – σύμφωνα με πληροφορίες – πως θα λαμβάνεται υπόψη αυτό το κριτήριο για τον καθορισμό του ύψους και του πλήθους των δόσεων στην μεγάλη κατηγορία των οφειλετών που χρωστούν στα Ταμεία πάνω από 3.000 ευρώ. Ωστόσο όλα είναι ακόμη υπό σκληρή διαπραγμάτευση και στο “τραπέζι” υπάρχουν διάφορα επιπλέον σενάρια και κριτήρια που συζητούνται.

Όπως προανήγγειλε το πρωί της Τετάρτης, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού 24/7 και της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η κρίσιμη υπουργική απόφαση – η οποία είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές – αναμένεται να φτάσει σε τελική μορφή εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα