Τσακαλώτος: Καμία αύξηση στη φορολόγηση των ναυτικών

Τσακαλώτος: Καμία αύξηση στη φορολόγηση των ναυτικών
Ναυτεργάτες, πραματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπ. Ναυτιλίας την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, στο πλαίσο της 48ωρης απεργίας. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) καταγγέλλει ότι το πολυνομοσχέδιο έφερε εν κρυπτώ νέες ρυθμίσεις σε βάρος των ναυτεργατών και κατηγορεί την κυβέρνηση για ανάλγητη και καταδιωκτική συμπεριφορά εναντίον τους. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των δανειστών για αύξηση των φορολογικών εισφορών των ναυτικών

Ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η φορολόγηση των ναυτικών έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2017. 

Απαντώντας σε αναφορές των βουλευτών της αντιπολίτευσης στο ενδεχόμενο αύξησης της φορολόγησης των ναυτικών ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι στη λίστα των δανειστών υπάρχει σχετική πρόταση προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό των ετών 2017 και 2018.

Τόνισε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκρίνει αυτό το αίτημα. «Μπορώ να σας πω με κάθε βεβαιότητα ότι θα κλείσει ο Προϋπολογισμός και του 2017 και του 2018 χωρίς καμία αύξηση στις εισφορές των ναυτικών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.Κληθείς μάλιστα να διευκρινίσει αν εννοεί τις ασφαλιστικές ή φορολογικές εισφορές ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε οτι αναφέρεται στη φορολόγηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα