ΥπΟικ: Η κυβέρνηση δεν εξομοιώνει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς

ΥπΟικ: Η κυβέρνηση δεν εξομοιώνει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς
Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,για το ασφαλιστικό Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Καμία αύξηση στη φορολόγηση των ναυτικών σημειώνει, εκ νέου, το ΥΠΟΙΚ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής

“H κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Την ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο σε συνέχεια της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία “ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών”.

“Μπορώ να σας πω με κάθε βεβαιότητα ότι θα κλείσει ο Προϋπολογισμός και του 2017 και του 2018 χωρίς καμία αύξηση στις εισφορές των ναυτικών” δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος. Κληθείς μάλιστα να διευκρινίσει αν εννοεί τις ασφαλιστικές ή φορολογικές εισφορές. ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται στη φορολόγηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επίσης διαβεβαίωσε τους ναυτικούς, ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς.

“Το 3% αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις και δεν αλλάζει το φορολογικό καθεστώς. Βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και επιβεβαίωσε τις εξαγγελίες μου και η ΠΝΟ συνέχισε να δυσπιστεί. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών ούτε το 2016, ούτε το 2017, ούτε το 2018, όπως ανέφερε και στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος”, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε, “δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ και αυτή βασίζεται σε φανταστικά αιτήματα”.

Εν τω μεταξύ , οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησαν τους απεργούς της ΠΝΟ, ότι καταδικάζουν το νησί, αρνούμενοι τον διάλογο.

Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, ανέφεραν, ότι “αποτελεί ιστορικό δίδαγμα ότι οι απεργιακοί αγώνες έχουν πάντοτε την ανάγκη της λαϊκής υποστήριξης, αλλιώς οδηγούν στον κοινωνικό αυτοματισμό που έχει αρνητικές συνέπειες στο σύνολο του λαϊκού κινήματος. Μετά τη σαφή διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή ότι το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών δεν αλλάζει, η συνέχιση ή μη της απεργίας των ναυτικών εναπόκειται στην ωριμότητα και το αίσθημα υπευθυνότητας των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα