Γκάμπριελ: Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της. Η συμφωνία εξαρτάται αποκλειστικά από την Ελλάδα

Γκάμπριελ: Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της. Η συμφωνία εξαρτάται αποκλειστικά από την Ελλάδα

Γιατί προειδοποιεί ο Γερμανός αντικαγκελάριος την Ελλάδα. Ποιο είναι το κλίμα στη γερμανική κοινή γνώμη, σχετικά με μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποιεί την Ελλάδα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο, ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της.

Ερωτηθείς αν αναμένει σύντομα μία συμφωνία, ο Γκάμπριελ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten: "Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της".

Ο ίδιος είπε ότι το κλίμα σήμερα στη Γερμανία είναι υπέρ του να αφήσουν τους Έλληνες να βγουν από την ευρωζώνη.

"Αλλά αυτό ασφαλώς θα κόστιζε πολύ", σημειώνει και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ό,τι κι αν συμβεί.

"Επομένως, θα συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια", σχολιάζει ο Γκάμπριελ.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας αλλά και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, άσκησε κριτική εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

"Το πρόβλημά του είναι ότι δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Προτιμά να τα ακουμπήσει στους ώμους των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει".

Από την πλευρά της, η Γκέρντα Χάσελφελντ, ανώτερο μέλος των συντηρητικών συμμάχων της καγκελαρίου Μέρκελ στη Βαυαρία, δήλωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse ότι τώρα η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει λεπτομερείς προτάσεις για μεταρρυθμίσεις.

"Το τωρινό πρόγραμμα θα πρέπει να εφαρμοστεί και δεν μπορεί να αλλάξει σε κάτι άλλο στα κρυφά".

ADVERTISING

SHARE: