Γκότσης: 'Φούσκα' τα κρυπτονομίσματα

Συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επί των Ετήσιων Εκθέσεων (2014 και 2015) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ακρόαση του Προέδρου Χαράλαμπου Γκότση, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επί των Ετήσιων Εκθέσεων (2014 και 2015) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ακρόαση του Προέδρου Χαράλαμπου Γκότση, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τόνισε ότι δεν υπάρχει προστασία ούτε αποζημίωση απ' αυτά τα κατασκευάσματα, που δεν αποτελούν νόμισμα

«Φούσκα» που κρύβει μεγάλους κινδύνους χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6.

Ο Χ. Γκότσης σημείωσε ότι τα κατασκευάσματα αυτά τα οποία δεν αποτελούν ούτε νόμισμα, δεν εποπτεύονται από την κεντρική Τράπεζα ούτε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία προστασία αλλά και καμία αποζημίωση. Επίσης, τόνισε ότι είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται και πρόσθεσε ότι κάποιοι ωφελούνται από την αφέλεια -κυρίως νεαρών- που στοχεύουν στον γρήγορο και εύκολο πλουτισμό.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια είπε ότι τον Αύγουστο πρέπει να βγούμε με δικό μας αποθεματικό ρευστότητας και όχι με προληπτική γραμμή χρηματοδότης, νέες δεσμεύσεις και πρόγραμμα.

Τέλος, σημείωσε ότι θα υπάρχει επιτήρηση για την ελληνική οικονομία αλλά ότι θα λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ όπως συμβαίνει και στα άλλα κράτη.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

ADVERTISING

SHARE: