"Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έχει πάψει να προκαλεί τρόμο"

7-10-2011-ΑΘΗΝΑ-Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Divani Apollon Palace, στο Καβούρι,  ομιλιτές ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ (φωτογραφία), ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ).
7-10-2011-ΑΘΗΝΑ-Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Divani Apollon Palace, στο Καβούρι, ομιλιτές ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ (φωτογραφία), ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ). EUROKINISSI

Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, εκτιμά ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ. Αινιγματική δήλωση για πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη

Σε ακόμα μια επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, εκτιμώντας ότι τελικά η Ελλάδα δεν θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.

Μιλώντας, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης σημείωσε ότι "δυστυχώς η Ελλάδα πιθανόν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της" και πρόσθεσε ότι "κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πιθανότατα συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας και οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη".

Ο αρχηγός των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) διευκρίνισε ότι αναμένει την Έκθεση της τρόικας το φθινόπωρο, ενώ, ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη, δήλωσε ότι "αυτοί οι οποίοι προσπαθούν, αυτοί που υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για την ενίσχυση της οικονομίας τους, αξίζουν την πλήρη στήριξή μας".

Ο Φίλιπ Ρέσλερ προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές προς την Αθήνα και κατέληξε λέγοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει πάψει πλέον να προκαλεί τρόμο.

ADVERTISING

SHARE: