Η περιφερειάρχης Αττικής στις Βρυξέλλες για την διαχείριση απορριμάτων

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Μία αποτελεσματική διαχείριση των απορριμάτων , βασισμένη σε ένα νέο, οικολογικά δίκαιο και βιώσιμο μοντέλο, ήταν το αντικείμενο συζήτησης της Ρένας Δούρου με την Επίτροπο περιβάλλοντος.

Συνάντηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Καρμένου Βέλα είχε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο της συνάντησης συζητήθηκαν τα διακυβεύματα της κυκλικής οικονομίας, σε σχέση, μεταξύ άλλων, με την ανάγκη ενός νέου, οικονομικά και οικολογικά δίκαιου και βιώσιμου, μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Αυτές ακριβώς τις αρχές που λειτουργούν προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, γιατί μια κακή διαχείριση των απορριμμάτων δεν προκαλεί μόνο περιβαλλοντική αλλά και οικονομική ζημιά. Ενώ μια αποτελεσματική διαχείριση μπορεί να αποτελέσει πόρο ανάπτυξης με τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας», είπε η Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη Έκθεση που αναφέρεται στην Ελλάδα σχετικά με την Υλοποίηση των Περιβαλλοντικών πολιτικών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Επιτφοπης, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι η επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας οφείλει να υπερβεί «σοβαρά δομικά ζητήματα, όπως τονίζεται στην έκθεση». Στην Έκθεση τονίζεται ότι στη χώρα μας, η συντριπτική πλειοψηφία των απορριμμάτων των Δήμων, το 81% οδηγείται στην ταφή ενώ το ίδιο ποσοστό στην ΕΕ ανέρχεται σε 31%.

Τέλος η Περιφερειάρχης είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους Ιταλικών Περιφερειών στα γραφεία της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες.

ADVERTISING

SHARE: