Ημερίδα του ΙΝΕΡΠΟΣΤ για τις επενδύσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ THINK TANK ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ// ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ THINK TANK ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ// ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ. EUROKINISSI

Η πρώτη ημερίδα, με συντονίστρια την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου, Λούκα Κατσέλη, έχει θέμα "Ευρωπαϊκό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον: Προωθητικός ή ανασταλτικός παράγων"

Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, το θέμα των επενδύσεων αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) έρχεται να παρέμβει στη συγκυρία αυτή με τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας με τον τίτλο «Επενδυτική Επανεκκίνηση: Τι, Πώς και από Ποιους;» που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Β. Καρατζάς» της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84) την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 09:00-19:00.

Μεταξύ διακεκριμένων ομιλητών, θα είναι η καθηγήτρια Λούκα Τ. Κατσέλη, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου, η οποία θα συντονίσει την πρώτη ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον: Προωθητικός ή ανασταλτικός παράγων;»

Στόχος της ημερίδας είναι να δώσει τον λόγο στους πρωταγωνιστές της επενδυτικής διαδικασίας, δηλαδή σε επενδυτές, επιχειρηματίες, συμβούλους αλλά και πρέσβεις να τοποθετηθούν στα καίρια προβλήματα όπως η γραφειοκρατία, η υψηλή φορολογία, το ασταθές φορολογικό περιβάλλον, το δύσκαμπτο και αβέβαιο θεσμικό πλαίσιο, οι καθυστερήσεις επίλυσης δικαστικών διαφορών, και να καταθέσουν προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν επίσης, εκτός από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, διακεκριμένοι οικονομολόγοι από το εξωτερικό που θα περιγράψουν το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται η ελληνική οικονομία να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μπρoς.

ADVERTISING

SHARE: