Η 24MEDIA στο Delphi Economic Forum

Η 24MEDIA στο Delphi Economic Forum

Ο όμιλος της 24MEDIA στηρίζει επικοινωνιακά και ουσιαστικά την προσπάθεια του δεύτερου Delphi Economic Forum

Το 2o Delphi Economic Forum ανοίγει τις πόρτες του σε κοινό και εκλεκτούς προσκεκλημένους και η 24MEDIA θα βρίσκεται εκεί, τόσο για να στηρίξει επικοινωνιακά τη συνάντηση, όσο όμως και για να συμβάλλει στο διάλογο και τη θεματολογία του με μια σειρά στελεχών να συντονίζουν τα πάνελ που θα λάβουν χώρα στις τρεις ημέρες του συνεδρίου.   

Ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει επιφανείς προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο γύρω από ένα τραπέζι και να θέσει την ατζέντα για την πολυπόθητη ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της ανατολική Μεσογείου. 

Ο πρόεδρος της 24MEDIA και πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), κ. Δημήτρης Μάρης, θα ανοίξει τη συζήτηση αναφορικά με τη σημασία των ΜΜΕ στον έλεγχο της εξουσίας σε μια σύγχρονη Δημοκρατία. Συγκεκριμένα ο κ. Μάρης θα δώσει το σήμα της έναρξης στο πάνελ του Σαββάτου με θέμα: “Προστατεύοντας την τέταρτη εξουσία: Δημοκρατία, έλεγχος και ΜΜΕ. Οι οργανισμοί Τύπου θεωρείται ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις δημοκρατίες, αλλά πόσο αποτελεσματικοί είναι στην άσκηση αυτής της λειτουργίας;”.

Την ίδια μέρα, ο CEO της 24MEDIA, κ. Σταύρος Δρακουλαράκος, θα συμμετέχει σε πάνελ με θέμα: “Η ψηφιοποίηση ξαναγράφει τους κανόνες του ανταγωνισμού, εκθέτοντας εταιρίες στον κίνδυνο να μείνουν πίσω. Παραθέτοντας μια επιχειρηματική περίπτωση στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ποιες οι κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να ανταποκριθούμε στην στρατηγική πρόκληση της ψηφιακής επανάστασης;”. 

Ο κ. Δρακουλαράκος θα ανοίξει με την ομιλία του και το πάνελ με θέμα “Το τραπέζι των νέων ηγετών: Αλλάζοντας τη αφήγημα της Ελλάδας. Το τραπέζι των νέων ηγετών, σημαντικό κομμάτι του Delphi Economic Forum θα συγκεντρώσει ηγέτες και άτομα επιρροής από όλους τους κοινωνικούς τομείς, ώστε να συζητήσουν αναφορικά με πολιτικές που θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν την παραγωγικότητα και ως εκ τούτου, να προωθήσουν εσωτερική και βιώσιμη ανάπτυξη”.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της 24MEDIA, κ. Πέτρος Ευθυμίου θα αναλάβει το συντονισμό σε πάνελ με θέμα “Ανώτατη εκπαίδευση και μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: Η εκπαίδευση το κλειδί στο μέλλον της Ελλάδας. Παρά την δύσκολη συγκυρία της παρούσας οικονομικής κρίσης, είναι σημαντικό να μην χάσουμε το στόχο αναφορικά με τη σημασία της εκπαίδευσης και να εντοπίσουμε τα προβλήματα που μαστίζουν για καιρό το ανώτατο σύστημα εκπαίδευσης της χώρας”, το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο Εditor-at-large της Huffington Post Greece, κ. Παύλος Τσίμας, θα συντονίσει την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη την Παρασκευή, αλλά και την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με θέμα “Η Ελλάδα σε αδιέξοδο;”.

Συνομιλητής σε πάνελ με θέμα “Βιομηχανικές πολιτικές για βιώσιμη ανάπτυξη: Πώς μπορούμε να επανακαθορίσουμε την βιομηχανική πολιτική με στρατηγική να προωθήσουμε τη ‘λεωφόρο’ της ανταγωνιστικότητας που βασίζεται σε προηγμένες δεξιότητες, καινοτομία, οικολογικές προσδοκίες και ενεργή κοινωνική πολιτική;” θα είναι το Σάββατο ο Σύμβουλος Εκδόσεων της 24MEDIA, κ. Σταμάτης Ζαχαρός.  

Ο κ. Ζαχαρος, θα συντονίσει επίσης την ομιλία του Δημήτρη Τσομώκου με θέμα ‘Διεθνείς ανισότητες και η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, αλλά και το πάνελ με θέμα “Χρέος εναντίον Ανάπτυξης (Ανάπτυξη σε καιρούς χρέους;): Υπάρχει κάποιο όριο στο ύψος του κρατικού χρέους, πάνω από το οποίο οι προοπτικές μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης ανατρέπονται σε δραματικό βαθμό;”. Το τελευταίο αυτό θέμα θα συζητηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου.

Το δεύτερο Delphi Economic Forum διεξάγεται στην ιστορική πόλη των Δελφών από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου.

Το NEWS 247, βρίσκεται στους Δελφούς και θα σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις του Delph Economic Forum.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα