Η ΕΚΤ κλείνει την πόρτα σε περαιτέρω μείωση επιτοκίων

Η ΕΚΤ κλείνει την πόρτα σε περαιτέρω μείωση επιτοκίων

Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και αναμένει ότι θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε σήμερα, όπως αναμενόταν, να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της, αλλά έκλεισε την πόρτα σε περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε κάτω από το στόχο της παρά την επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης.

Η ΕΚΤ επανέλαβε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι τα βασικά της επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι οι μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων, που μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο στα 60 δισεκ. ευρώ τον μήνα από τον Απρίλιο, θα μπορούσαν να αυξηθούν ή να παραταθούν, εάν οι προοπτικές στην ευρωζώνη καταστούν λιγότερο ευνοϊκές.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%. Παράλληλα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00% και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25%.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα