Η Ελλάδα στο ‘Δρόμο του Μεταξιού’

Η Ελλάδα στο ‘Δρόμο του Μεταξιού’

Διεθνής συνάντηση των υπουργών Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, με τη συμμετοχή της Έλενας Κουντουρά

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στο Βερολίνο η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση ΙΤΒ, με την Ελλάδα να είναι δυναμικά παρούσα, τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, όσο και σε επίπεδο Περιφερειών της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση με τη συμμετοχή των υπουργών Τουρισμού, των χωρών που εμπλέκονται με τον “Δρόμο του Μεταξιού”, παρουσία της ηγεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και περίπου 50 υπουργών και αξιωματούχων κρατών.

Η Ελληνίδα υπουργός Έλενα Κουντουρά, συμμετείχε και ήταν κεντρική ομιλήτρια στην υπουργική συνάντηση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018, που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Τουρισμού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ζούραμπ Πολολικασβίλι, απηύθυναν πρόσκληση στους υπουργούς να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Επίσης η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού για την ενεργή υποστήριξη του Δρόμου του Μεταξιού, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών.

Σε συνέχεια της εκλογής της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΠΟΤ για την περίοδο 2018-2021, η υπουργός συζήτησε με τον γενικό γραμματέα για τη στενότερη συνεργασία και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα