Η Κομισιόν υπενθυμίζει πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεσμεύσεις

Η Κομισιόν υπενθυμίζει πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεσμεύσεις

Η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν στις εξαγγελίες Τσίπρα. "Η Επιτροπή δεν γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων που έγιναν", ανέφερε η εκπρόσωπός της Ανίκα Μπράιτχαρντ

Ερωτηθείσα εάν γνώριζε η Επιτροπή εκ των προτέρων για την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ ανέφερε πως η Επιτροπή δεν γνώριζε «όλες τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων που έγιναν και πρέπει να τις εξετάσει διεξοδικά πριν προβεί σε περαιτέρω σχόλια».

Υπενθύμισε, δε, πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τη συζήτηση με τους θεσμούς όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος «εκ των προτέρων», καθώς και δεσμεύσεις για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται καταστάσεις όπως η υπέρβαση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Η Επιτροπή και οι υπόλοιποι θεσμοί θα συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι», τόνισε η ίδια.

Παράλληλα, δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της, τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της δέσμευσής του να μείνει προσηλωμένος στους στόχους του προγράμματος».

Η ίδια προσέθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που έχουν προκληθεί στα νησιά από το μεταναστευτικό», ενώ τόνισε πως «δουλεύουμε από κοινού για να ελαφρύνουμε αυτό το βάρος».

Η Ανίκα Μπράινταχαρντ εξέφρασε επίσης τη βούληση της Επιτροπής να «εξετάσει προτάσεις των ελληνικών αρχών για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: 13η σύνταξη και αναστολή αύξησης ΦΠΑ στα νησιά με πρόσφυγες

Διπλό μήνυμα Τσίπρα

Οι εξαγγελίες Τσίπρα εκνεύρισαν τους Γερμανούς

ADVERTISING

SHARE: