Ισπανία: Τέταρτος συνεχόμενος μήνας με μείωση της ανεργίας

Ισπανία: Τέταρτος συνεχόμενος μήνας με μείωση της ανεργίας

Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα τον Μάιο. Ένας στους τέσσερις Ισπανούς παραμένουν χωρίς δουλειά.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα τον Μάιο και με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ για τον συγκεκριμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αν και σχεδόν ένας στους τέσσερις Ισπανούς παρέμενε χωρίς δουλειά.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 2,7% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς 117.985 λιγότερα άτομα εγγράφηκαν ως άνεργοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης που ανακοινώθηκαν, 4.215.000 Ισπανοί είναι χωρίς δουλειά.

«Η οικονομική ανάκαμψη στην Ισπανία δεν είναι κυκλική αλλά δομική» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σχολιάζοντας τα στοιχεία και επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι τουλάχιστον 20 εκατ. άτομα θα καταγράφονται ως εργαζόμενοι έως το 2019.

Το ποσοστό της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, παρέμεινε στο 23,8%.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: