ΚΑΣ: Σήμερα κληρώνει για Ελληνικό

ΚΑΣ: Σήμερα κληρώνει για Ελληνικό

Τρίτη κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το θέμα του Ελληνικού. Τέλος στο σήριαλ επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η οποία το απόγευμα θα ασχοληθεί και με το μείζον θέμα του Ελληνικού, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πιθανή νέα αναβολή της απόφασης. Πρόκειται για την τρίτη συνεδρίαση που θα ασχοληθεί με το εάν η περιοχή του αεροδρομίου θα χαρακτηρισθεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη είχε διακοπεί ενώ η δεύτερη συνεδρίαση είχε αναβληθεί καθώς όλα έδειχναν ότι υπήρχαν σημαντικές πιθανότητες να χαρακτηρισθεί ο ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ο χώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου επιδιώκει με κάθε τρόπο να δοθεί σήμερα ένα θετικό τέλος στο συγκεκριμένο σήριαλ, ώστε να προχωρήσει η επένδυση, που συνεπάγεται τη δημιουργία συνολικά 75.000 θέσεων εργασίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την λήξη της δεύτερης συνεδρίασης του ΚΑΣ η αρμόδια υπουργός Λυδία Κονιόρδου είχε δεχθεί επιστολή από την διοίκηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία την καλούσε για την άμεση κήρυξη – οριοθέτηση ως αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή (…) όπως ο νόμος ορίζει και με την επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος του.

Ο σκόπελος του ΚΑΣ και η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμενης Ανάπτυξης  θεωρείται κομβικής σημασίας δεν είναι όμως ο μόνος στον δρόμο για την έκδοση του Προεδρικου Διατάγματος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Μεταξύ των άλλων αναμένεται η απόφαση του δασάρχη Πειραιά για το εάν τμήμα του αεροδρομίου είναι δασική έκταση, η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του ΟΣΥ και η χωροθέτηση καζίνο στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Ο Νίκος Φίλης

Στο πλευρό των αρχαιολόγων δήλωσε νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο οποίος έδωσε το παρών στο ΚΑΣ, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αρχαιολόγοι. Όπως είπε, “τιμά τους αρχαιολόγους και αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα