Κομισιόν: Παραμένουν σε επαφή Τσίπρας - Γιούνκερ

BRUSSELS, BELGIUM - FEBRUARY 04: Greek Prime Minister Alexis Tsipras (C) walks next to European Commission President Jean-Claude Juncker (R) at the European Commission headquarters in Brussels on February 4, 2015. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)
BRUSSELS, BELGIUM - FEBRUARY 04: Greek Prime Minister Alexis Tsipras (C) walks next to European Commission President Jean-Claude Juncker (R) at the European Commission headquarters in Brussels on February 4, 2015. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε επικοινωνία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν

Τη χθεσινοβραδυνή τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας ότι «οι δύο άνδρες αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε επικοινωνία».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι ο επόμενος σταθμός είναι το σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, για να βοηθήσει στην επίτευξη μιας συμφωνίας. «Δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε το ρολόι, όμως ο χρόνος περνάει», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς.

Εξάλλου, ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο Ζ.Κ. Γιούνκερ δέχθηκε σήμερα το πρωί τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Ζ. Κ. Γιούνκερ για τις προσπάθειες που καταβάλει όλο αυτό το διάστημα για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι «η Επιτροπή σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών της ΕΕ» και δεν θέλησε να προβεί σε κανένα άλλο σχόλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup, Τσίπρας, Κομισιόν

ADVERTISING

SHARE: