Κομισιόν: Στο Euro Working Group το θέμα του Γεωργίου

Κομισιόν: Στο Euro Working Group το θέμα του Γεωργίου
CVE

Σε ερώτηση του News 24/7 η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Αννικα Μπράιτχαρτ, ανέφερε ότι οι όσοι εργάζονται στην ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να προστατεύονται με βάση το νόμο, συμπληρώνοντας ότι “παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις”

Τα κράτη-μέλη θα εξετάσουν τις εξελίξεις της υπόθεσης Γεωργίου στο πλαίσιο του Eurogroup. «Aυτό που έχει για εμάς, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία θα πρέπει να προστατεύεται με βάση το νόμο. Παράλληλα, οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν θα πρέπει να προστατεύονται επίσης με βάση το νόμο. Γι' αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις», επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Αννικα Μπράιτχαρτ. Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου δεν θεωρείται λήξασα.

Πληροφορίες του news247.gr αναφέρουν ότι παρόλο που δεν έχει άμεση σύνδεση με το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, το θέμα θα τεθεί στο πρώτο Euro Working Group μετά το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΑΣΤ, μιλώντας στους Financial Times, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι καταδικάστηκε επειδή εφάρμοσε τους νόμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεωργίου στους FT: Θα έκανα και πάλι τα ίδια χωρίς δισταγμό

Ένοχος κρίθηκε ο Γεωργίου

Γεωργίου: Πιστεύω στην αθωότητα μου

ADVERTISING

SHARE: