Κορυφώνεται η διαπραγμάτευση. Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras meets the Governor of the Bank of Greece Yannis Stournaras at Maximos Mansion in Athens, Greece on March 6, 2015. /         ,  6 2015.
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras meets the Governor of the Bank of Greece Yannis Stournaras at Maximos Mansion in Athens, Greece on March 6, 2015. / , 6 2015. MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Τα σενάρια που ενισχύουν την αβεβαιότητα και οι απανωτές διαψεύσεις. Η προσοχή στρέφεται εκ νέου στις Βρυξέλλες, καθώς συνεδριάζουν τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αβεβαιότητα για την Ελλάδα, καθώς, δεδομένης της κρίσιμης καμπής στην οποία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κάθε είδηση, πληροφορία ή φήμη είναι ικανή να επιφέρει μεγάλη αναταραχή.

Η κρισιμότητα των στιγμών είναι δεδομένη και το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την ακριβή πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ικανό να οδηγήσει την αβεβαιότητα στα ύψη.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.

Το ζήτημα έλαβε διαστάσεις όταν ακόμη και το Reuters παρουσίασε την πληροφορία, επικαλούμενο δηλώσεις παραγόντων της αγοράς, αφήνοντας να εννοηθεί πως εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί επισήμως πως ελληνική κυβέρνηση και δανειστές έφτασαν σε συμφωνία.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι τόσο από την πλευρά των δανειστών, όσο και από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έσπευσαν να διαψεύσουν τις εν λόγω πληροφορίες.

Ωστόσο η αναταραχή είχε ήδη προκληθεί...

Όπως έχει ήδη αναφέρει το News247, τη δεδομένη στιγμή, Ελλάδα και δανειστές έχουν επιδοθεί στην κατάρτιση προσχεδίων συμφωνίας στη βάση των σημείων σύγκλισης, με στόχο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, Αθήνα και δανειστές δεν έχουν παρά ελάχιστα 24ωρα στη διάθεσή τους προκειμένου να συμφωνήσουν στην κατάρτιση ενός ενιαίου προσχεδίου συμβιβαστικής λύσης. Η προσοχή στρέφεται εκ νέου στις Βρυξέλλες, καθώς συνεδριάζουν τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρουφάκης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κομισιόν

ADVERTISING

SHARE: