Ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο

Το κόστος των έργων αναλαμβάνει η εταιρεία των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ ΑΕ), σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου και του Χρήστου Σπίρτζη

Δεν θα επιβαρύνει το ελληνικό Δημόσιο η επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο, καθώς το κόστος θα καλυφθεί με δωρεά των Καταστημάτων αφορολογήτων ειδών.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του Διευθύνοντα Συμβούλου των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών, Γιώργου Βελέντζα, και του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες ξεκινούν άμεσα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου επιβατικού κοινού.

Τα έργα περιλαμβάνουν:

Τη διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου, όσο και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τμ., και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.

Με τα έργα που θα γίνουν, εκσυγχρονίζεται το κτίριο του αερολιμένα αλλά, ταυτόχρονα και ολόκληρος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, γεγονός που δίνει οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, του μεγαλύτερου σε όγκο διακινούμενων επιβατών, αερολιμένα που βρίσκεται στη διαχείριση της ΥΠΑ και του ελληνικού δημοσίου.

«Το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο, θα δώσει άλλη εικόνα για την χώρα, για τα επόμενα χρόνια, μέχρι να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι και για αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, γιατί είναι μια πραγματικά μεγάλη συμβολή στη χώρα και τις υποδομές της. Δείχνει, δίνει το στίγμα, ότι όταν έχουμε υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, αυτές εισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας και σε αυτές τις δυνάμεις είμαστε δίπλα και για να τις στηρίξουμε και για να τις βοηθήσουμε» υπογράμμισε, στις δηλώσεις του, ο Χρήστος Σπίρτζης. Σύμφωνα με τον υπουργό, η δωρεά που κάνουν τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου περιλαμβάνει περίπου 3.000 τ.μ. επέκταση του κτιρίου και ανακαίνιση σε άλλα 8.000 τ.μ..

Οι εργασίες ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των μελετών, θα έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου 2018, ώστε το σύγχρονο και ανανεωμένο «Ν. Καζαντζάκης» να είναι έτοιμο για τη νέα τουριστική περίοδο.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, το γεγονός αυτό «δίνει το στίγμα, όταν έχουμε υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, αυτές εισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας και σε αυτές τις δυνάμεις είμαστε δίπλα και για να τις στηρίξουμε και για να τις βοηθήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΕ κ. Γιώργος Βελέντζας, τόνισε: «Θα επενδύσουμε και θα φτιάξουμε ένα αναβαθμισμένο αεροδρόμιο, θα το ζηλεύουν όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, γιατί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι το δεύτερο σε κίνηση μετά το “Ελευθέριος Βενιζέλος”». «Πραγματικά θα αυξήσουμε και τους εμπορικούς χώρους και μέσα από εκεί πραγματικά θα μπορέσουμε να προβάλουμε τα ελληνικά προϊόντα, γιατί για εμάς είναι μεγάλη χαρά να επενδύουμε και να εξυπηρετούμε και τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες».

ADVERTISING

SHARE: