Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν αλλάζει το σύστημα πληρωμής των φόρων

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν αλλάζει το σύστημα πληρωμής των φόρων
Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος EUROKINISSI

Στην διάψευση των πληροφοριών ότι επίκειται αλλαγή με την οποία οι φόροι θα μπορούν να πληρώνονται σε 12 δόσεις αν ο φορολογούμενος δώσει πάγια εντολή στην τράπεζα του προχώρησε πριν λίγη ώρα το υπουργείο οικονομικών

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ τόνιζαν ότι σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Ανέφεραν ως πρόσθετο παράδειγμα την υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Παρ’ όλα αυτά το κείμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς που έχει διαρρεύσει αναφέρεται ότι το ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να κάνει μελέτη σχετικά με το θέμα η οποία θα πρέπει να παραδοθεί μέσα σε ένα μήνα . Αντικείμενο της μελέτης θα είναι να εξεταστεί αν είναι δυνατό να υπάρξει μηνιαία πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι και σε 12 δόσεις. Τούτο υπο την προϋπόθεση ότι ο φορολογούμενος θα δήλωνε εξ αρχήν αυτόν τον τρόπο πληρωμής και θα έδινε πάγια εντολή πληρωμής σε τράπεζα ή πιστωτική κάρτα με επαρκές υπόλοιπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα