Λαγκάρντ: Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα φέρει ρεαλιστικές προτάσεις

default image

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επανέλαβε την άποψη ότι οι προτάσεις των θεσμών είναι λογικές και αρκετά χαλαρές για τα δικά τους δεδομένα

Σε κατάσταση αναμονής δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αμέσως μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

“Οι Θεσμοί συνέταξαν λογικές προτάσεις που χαλάρωναν αυτό που θεωρούσαν σφιχτό στο παρελθόν. Συλλογικά και από κοινού πρέπει να δουλέψουμε για να φτάσουμε στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις. Περιμένουμε γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε διαρκώς με γενικές προτάσεις που έρχονται από την ελληνική πλευρά, είναι αόριστες προτάσεις” επεσήμανε ο η κ. Λαγκάρντ και πρόσθεσε:

“Το ΔΝΤ διαχειρίζεται τα οικονομικά πολλαπλών κρατών και έχει δείξει ευελιξία, κάτι που έγινε και για την Ελλάδα. Και συνεχίζουμε έτσι και το πρόγραμμα πρέπει να βασίζεται στην αρχή της βιωσιμότητας του χρέους, στη δυνατότητα υλοποίησης, στη χρηματοδότηση και στην ευελιξία από τους Θεσμούς”

“Ελπίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καλές και θα έρθουν απτές και ρεαλιστικές θέσεις από την Ελλάδα που θα παρουσιαστούν με τρόπο αποδεκτό προς την Κοινότητα” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα