Λευκός Οίκος: Αισιοδοξία για συμφωνία Αθήνας – δανειστών

default image

Ο Λευκός Οίκος εκφράζει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές της και αναγνωρίζει τις δυσκολίες που έχει περάσει ο ελληνικός λαός. Τι δήλωσε ο Τζος Έρνεστ για τις διαπραγματεύσεις

Αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία και ότι θα αποφευχθεί η αστάθεια στις αγορές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο λόγος της αισιοδοξίας της Ουάσινγκτον για ένα θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις είναι ότι όλοι οι εταίροι που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της θετικής κατάληξης των συνομιλιών.

«Είμαστε σαφείς ως προς τις θέσεις μας, ότι δηλαδή ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει παρατεταμένες δυσκολίες και έχει πραγματοποιήσει δύσκολα αλλά σημαντικά βήματα για να προετοιμάσει το έδαφος για μία βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη. Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς εταίροι της, χρειάζεται να εργαστούν ταχύτατα ώστε να οριστικοποιήσουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα μπορεί να θέσει τις βάσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης» ανέφερε ο κ. Έρνεστ.

Σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να προχωρήσει σε σκληρότερες πολιτικές επιλογές και ότι το βάρος θα επωμιστεί η ελληνική κυβέρνηση, ο Έρνεστ απάντησε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εμπλακούν στις συνομιλίες με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταλήξουν σε μία συμφωνία συμβιβασμού. «Έχουμε επισημάνει ότι είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις κρίσιμες δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει. Και γνωρίζω ότι αυτό αναμένουν και οι πιστωτές της Ελλάδας. Και θεωρώ ότι, η όποια οριστική συμφωνία θα απαιτεί δέσμευση σε αυτές τις βάσεις. Αλλά, τελικά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να επεξεργαστούν όλες οι πλευρές» εκτίμησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα