Με κερδοφόρα παρακαταθήκη, η Εurobank σχεδιάζει τα επόμενα βήματα

Με κερδοφόρα παρακαταθήκη, η Εurobank σχεδιάζει τα επόμενα βήματα
Eurobank Eurokinissi

Από μέρα σε μέρα εγκρίνεται η άδεια λειτουργίας της Financial Planning Services για τη διαχείριση κόκκινων δανείων. Η Eurobank συνεπής στους στόχους της, κλείνει με κερδοφόρα χρήση και επανεξετάζει την πολιτική της στα Βαλκάνια

Εντός των ημερών, αναμένεται να δοθεί έγκριση στη θυγατρική εταιρία Financial Planning Services της Eurobank, για την δραστηριοποίησή της και στο κομμάτι της ενεργούς διαχείρισης των “κόκκινων” δανείων.

Η Τράπεζα έχει καταθέσει εγκαίρως αίτηση με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτελέσει την πρώτη έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, σε θυγατρική ελληνικής τράπεζας, για τη δραστηριοποίηση στη συγκεκριμένη αγορά. Η θυγατρική της  Eurobank, κάτω από την επωνυμία Financial Planning Services, λειτουργεί ήδη στο κομμάτι της ενημέρωσης των δανειοληπτών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το καινούριο και το σημαντικό είναι ότι με την επικείμενη έγκριση, επεκτείνει το αντικείμενό της και στο θέμα της συλλογής και διαχείρισης επισφαλειών.

Στο μεταξύ η Τράπεζα, για την οποία τα “κόκκινα” δάνεια και η επιστροφή των καταθέσεων αποτελούν τα δύο μείζονος σημασίας θέματα προς αντιμετώπιση, συνεχίζει απρόσκοπτα τους σχεδιασμούς και τους στόχους που απορρέουν από τα τριμηνιαία business plans της.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η αποχώρηση από συγκεκριμένες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Οι επιλογές για τον Όμιλο δεν είναι «έξωθεν» επιβαλλόμενες και υποχρεωτικές, από τη στιγμή που η τράπεζα κάλυψε πλήρως από τον ιδιωτικό τομέα τις αυξήσεις κεφαλαίου του 2014 και του 2015.

Πλήρως ιδιωτική πλέον, με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να κατέχει μόλις το 2,38%, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα. Ήδη, αναζητά αγοραστή στη Σερβία, ενώ έχει ολοκληρώσει την πώληση των θυγατρικών της σε Ουκρανία, Πολωνία και Τουρκία.

Αντίθετα, στη Βουλγαρία ενίσχυσε την παρουσία της, αποκτώντας τον έλεγχο της Post Bank, που ανήκε στον Όμιλο της Alpha Bank.

Συνεπείς προς τους στόχους της, προσβλέπει σε συνέχιση της κερδοφορίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε ήδη στο τρίτο τρίμηνο του 2016. Η περσινή χρονιά αναμένεται να κλείσει κερδοφόρα και τη σκυτάλη των κερδών θα λάβει και το 2017. Με την προϋπόθεση πάντα, ότι δεν θα υπάρξουν νέες ανατροπές και ότι η αξιολόγηση, όχι μόνο θα γίνει το γρηγορότερο, αλλά θα δημιουργήσει και βάσεις για απαρχή εμπιστοσύνης. Οχι μόνο για τη Eurobank, αλλά για όλο το πιστωτικό σύστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα