Με τον Πρόεδρο της BNP PARIBAS στην Ελλάδα συζήτησε ο πρόεδρος της ΕΕΤ, κ. Ν.Καραμούζης

Τελετή βράβευσης των πρωτευσάντων αποφοίτων των  Λυκείων όλης της Χώρας, του προγράμματος χορηγιών "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" του ομίλου EUROBANK, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Τετάρτη  6 Απριλίου 2016, στην Παλαιά Βουλή.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Τελετή βράβευσης των πρωτευσάντων αποφοίτων των Λυκείων όλης της Χώρας, του προγράμματος χορηγιών "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" του ομίλου EUROBANK, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στην Παλαιά Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Για τις προκλήσεις της ευρωπαϊκής αλλά και της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, κ. Νικ. Καραμούζης, με τον πρόεδρο της BNP Paribas κ. Jean Lemierre. Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν καλεσμένος της Ενωσης Τραπεζών, στο πλαίσιο επαγών της με άτομα διεθνούς κύρους. Τι συζητήθηκε στο γεύμα εργασίας.

Οπως έιναι γνωστό, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει καταρτίσει ένα πλάνο επαφών εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ παράλληλα, συνδιοργανώνει εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ με προσκεκλημένους ομιλητές υψηλού και διεθνούς κύρους, επιρροής και εμπειρίας, με στόχο την αναβάθμιση της επενδυτικής και οικονομικής εικόνας της χώρας και την παρουσίαση των προϋποθέσεων ώστε να καταστεί η χώρα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας στα γραφεία της ΕΕΤ με τον Πρόεδρο της BNP Paribas κ. Jean Lemierre, τους συνεργάτες του και με εκπροσώπους της ανώτατης διοίκησης των τραπεζών-μελών της ΕΕΤ.

Ο κ. Lemierre, διαθέτοντας βαθιά γνώση της ευρωπαϊκής οικονομίας και της λειτουργίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, λόγω της ευδόκιμης θητείας του σε καίριες θέσεις (υπήρξε, μεταξύ των άλλων, στο παρελθόν και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξης), συζήτησε με τους εκπροσώπους των ελληνικών Τραπεζών, τις προοπτικές που διαγράφονται, γενικότερα, στην οικονομία και τις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως στον τραπεζικό χώρο.

Το βράδυ της ίδιας μέρας και στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η ΕΕΤ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ, με προσκεκλημένους εκπροσώπους των βασικών θεσμικών φορέων της χώρας, αλλά και 100 εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, ο κ. Lemierre, ως βασικός ομιλητής παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή οικονομία και προοπτική και ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικών αλλαγών, και συνομίλησε με τους προσκεκλημένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καραμούζης για τράπεζες: Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις από θέση ισχύος

ADVERTISING

SHARE: